Hűtés:
A laskagomba kitünően tárolható. Célszerű a frissen szedett gombát mielőbb hűtőbe tenni. Ekkor 1-6°C-on 6-10 napig is minőségromlás nélkül tárolható. Minél hamarabb kerül hűtőbe - és minél alacsonyabb hőmérsékleten tartjuk, annál tovább marad meg a minősége.

Fagyasztása:
A laskagomba tárolható fagyasztva is. Véleményünk szerint mivel házi körülmények között nem tudunk gyorsfagyasztani, ezért a nyersen történő lefagyasztást nem ajánljuk. Célszerű előkészítve (megpárolva vagy blansírozva), esetleg készételként lefagyasztani.
Aki szereti a rántott laskagombát, annak ajánljuk, hogy bepanírozás után műanyag tálcákon egyesével rakva fagyassza le a gombakalapokat. A megfagyás után zacskókba lehet rakni, így nem fagy össze. Felhasználáskor felengedés nélkül a fagyott gombát a forró olajba rakjuk. A gombafasírt pogácsákat is a fent leírt módon ajánljuk lefagyasztani. Így egyszerre nagyobb adagot elkészíthetünk, s több alkalommal igény szerint fogyaszthatunk belőle.

Konzerválás:
A laskagombát többféle eljárással is konzerválhatjuk. Jelenleg a nagyüzemek sem alkalmazzák a tartósítás ezen formáját, mi sem ajánljuk. Célszerűbb frissen fogyasztani, illetve fagyasztva tárolni.

Szárítás:
A jó minőségű, fiatalabb gombakalapokat feltépkedve, esetleg szárítva is tartósíthatjuk. Ritkán üzletben is kaphatunk szárítmányt, nem túl elterjedt mód.
A laskagombából szárítás után gombapor is készíthető. "Ha például koleszterinszint szabályozásra, kúraszerűen kívánjuk használni a gombát, javasolt napi adagja 3-9 gramm gombapor (ez egyenértékű 30-90 gramm friss gombával), amit melegvízben, teában fogyaszthatunk el, de levesekhez vagy sok más ételhez adagolva is alkalmazható."
(lásd: Dr. Vetter János:
Ismét a gyógyító gombákról)