Gombazsák Laskagomba alapanyag
Gombazsák

12-13 kg-os átszövetett alapanyag.
Ára: 1300 Ft/db
20 db-tól 950 Ft/db
50 db-tól 850 Ft/db
100 db-tól 750 Ft/db

A zsákokat csak a telephelyen (Gadány, Illancs major) lehet megvásárolni, postai szállítása nem lehetséges. Vásárlási szándék előtt telefonos egyeztetés szükséges.

Otthoni gombatermesztőknek szóló videó filmünket megtekintheti a youtube-n
A filmet, még a digitális korszak előtt készítettem (1988), egy kezdő operatőri tanfolyam vizsga anyagának. Egykamerás, otthoni VHS, vágóasztal nélkül. Ma könnyen lehetne jobbat is csinálni. A gombatermesztésben is fejlődött kicsit a világ, de azért aki otthonra akar gombazsákot beállítani talál benne hasznos dolgokat. Az értékesítési cím sem aktuális már.Ha tetszik a film, szabad megnyomni a "Like" gombot, valamint meg lehet osztani a Facebookon :)

A zsákokról és háztáji letermesztéséről többet is olvashat a "vásárolt alapanyagon" menü pontnál.

 

Néhány szót az általunk készített zsákokról:

Gyártás: Csak megrendelésre készítünk a megbeszélt időpontra, 30 % előleg befizetése után. A zsákokat átszövetve adjuk át, ami azt jelenti, hogy évszaktól függően 2-3 hétig tároljuk a megfelelő körülmények biztosításával, a kitűnő minőség érdekében. Ezután lehet a termesztő helyre szállítani.

Átszövetés előnyei:
-így lehet ellenőrízni, hogy a gyártás során nem voltak hiányosságok, megfelelő volt a hőkezelés, nem akadt el a csíra adagoló, megfeleltek a szövetés körülményei
-folyamatos termesztés esetén időt is lehet spórolni, így hamarabb fordul termőre a betelepítés után
-nem elhanyagolható előnye, hogy átszövött anyagot folyamatosan lehet berakni a termesztő helyiségbe, tehát lehetnek bent régebbi termő zsákok is. Így biztosítható a folyamatosabb árutermelés kevesebb, akár egy termesztő hely megléte esetére is.

A zsákok mérete:
Minden egyes zsákot mérlegelünk a töltéskor, súlya 13 kg. A szokásosnál apróbra őröljük a szalmát, és préseljük az alapanyagot ezért a térfogata kisebb a kisüzemekben megszokottakéhoz képest. (30x20x50 cm)

Fajtáról:
Csak saját készítésű csírával dolgozunk, egy olyan fajtával ami a három éves tapasztalat szerint, a termelők visszajelzése alapján, jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a HK-35. Véleményem szerint csak a tárolhatóság szempontjából marad el tőle. Mivel minden termelőm, aki mindkettővel dolgozott már, ezt a fajtát kéri, ezért nem is készítünk másik fajta csírát, és zsákot sem. Nagyobb mennyiségű igényre azonban, kellő időben történő megrendelés esetén más fajtával is legyárthatjuk az alapanyagot.

 

Azon termelők számára, akik folyamatosan akarnak termelni, de kisebb mennyiségben, kínálunk egy olyan lehetőséget, hogy ha a megrendeléskor kifizetik a száz zsák teljes összegét, akkor annyi részletben viszik el, amennyi nekik megfelelő. Tehát 2- 3, de akár öt adagban is, az igény szerint gyártjuk le az alapanyagot. Ebben az esetben a legkedvezőbb áron jutnak a zsákhoz, és folyamatosabban tudnak termést előállítani.