Termékeink


Laskagomba csíra

Gombacsírának nevezzük azt a (szaporító) anyagot amivel a gombatermesztés során az alapanyagot beoltjuk. Öt literes befőttes üvegben, ill. különböző ürtartalmú műanyag zacskókban állítják elő, leginkább sterilizált gabonaszem alapon. Búza. köles, cirok és más anyagokra átvive a gomba micéliumát. A termesztés során aztán ezt a szemcsírát keverjük bele az alapanyagba, és ha jól dolgoztunk, a gombafonalak átszövik az anyagunkat, és teremhet is a gomba.

Bővebben…

Laskagomba alapanyag

Manapság már elég sok helyen beszerezhető PE zsákba töltött becsírázott alapanyag. Erre terjedt el a “gombazsák” elnevezés. Célszerű átszövetett állapotban megvásárolni. A hibátlan anyag egyenletesen fehér színű, nincs benne zöld, barna, fekete hibás rész.

A tőlünk vásárolható zsákok hibrid gombaspórával vannak átszövetve, amely a jelenleg ismert összes laskagomba fajtánál jobb tulajdonságú, mind a termesztést, mind a fogyasztást illetően. Az alapanyag minden speciálisan szükséges kezelést megkapott. Semmiféle utógondozást nem igényel.

A zsákok több hullámban teremnek. 4-5 termésidőt célszerű bevárni, amely alatt, ha a megfelelő körülményeket biztosítja 3-5 kg termés várható. A zsákok elhelyezhetők minden olyan tiszta helyiségben, ahol a gombáknak megfelelő klímát biztosítani tudják. (Pince, garázs, folyosó, alagsor, lépcsőház, előszoba, fürdőszoba, stb. ) Tavasszal és ősszel esetleg még a szabadban is termeszthető.

Bővebben…

Laskagomba termés

Friss laskagombát jelenleg csak kis mennyiségben termesztünk, a környékbeli fogyasztók számára.

Bővebben…

Szaktanácsadás

Kezdő laskagomba termesztőknek, akik árutermesztésben gondolkodnak, személyre szabott szaktanácsadási szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésre.

Bővebben…

Vásárlás postai úton

Postai úton jelenleg gombacsíra vásárlására van lehetőség.

Bővebben…