Gombazsák (alapanyag)


A zsákokat csak a telephelyen (8716 Gadány, Illancs major) lehet megvásárolni, postai szállítása nem lehetséges. Vásárlási szándék előtt telefonos egyeztetés szükséges.

5088 50196

A 12,5 kg-os gombazsákok ára 2700 Ft/db. (8db = 1 mázsa)

 

Néhány szót az általunk készített zsákokról:

Várható termésátlag

Amennyiben a termesztés során minden feltétel biztosított, az általunk készített zsákok termésátlaga 3-5 kg körül biztonsággal várható.

Gyártás

Csak megrendelésre készítünk a megbeszélt időpontra, 30% előleg befizetése után. A zsákokat átszövetve adjuk át, ami azt jelenti, hogy évszaktól függően 2-3 hétig mi tároljuk a megfelelő körülmények biztosításával, a kitűnő minőség érdekében. Ezután lehet a termesztő helyre szállítani.

Természetesen 1-2 db zsák vásárlása esetén nem szükséges azokat előre megrendelni, de telefonos egyeztetés ez esetben is szükséges.

Átszövetés előnyei

  • így lehet ellenőrizni, hogy a gyártás során nem voltak hiányosságok, megfelelő volt a hőkezelés, nem akadt el a csíra adagoló, megfeleltek a szövetés körülményei
  • folyamatos termesztés esetén időt is lehet spórolni, így hamarabb fordul termőre a betelepítés után
  • nem elhanyagolható előnye, hogy átszövött anyagot folyamatosan lehet berakni a termesztő helyiségbe, tehát lehetnek bent régebbi termő zsákok is. Így biztosítható a folyamatosabb árutermelés kevesebb, akár egy termesztő hely megléte esetére is

 

A zsákok mérete

Minden egyes zsákot mérlegelünk a töltéskor, súlya 12,5 kg. A szokásosnál apróbbra őröljük a szalmát, és préseljük az alapanyagot ezért a térfogata kisebb a kisüzemekben megszokottakéhoz képest. (30x20x50 cm)

A zsákokról többet is olvashat itt: termesztés vásárolt alapanyagon